Mam zestaw z jaxona i właśnie mam wolny bieg i jestem zadowolony bo zawsze jak nie skupiam się na wędce coś robię to zawsze wolny bieg chroni mnie przed tym że wędka nie pójdzie w trzy wiatry do wody jak coś większego weźmie na hak. A co do robinsona nie wiem tylko na jaki rozmiar kołowrotka się nastawić.
Przepraszam ! Nie brałem tego pod uwagę, że łowiąc na D.S. chcesz robić coś innego ...
Dla mnie najprzyjemniejszy moment to ten kiedy szczytówka pierwszy raz zadrży lub leniwie zaczyna się uginać, czyli moment brania, dlatego kiedy łowię to siedzę przy kiju. Cała filozofia D.S. to właśnie sygnalizacja brań za pomocą szczytówki. Kiedy zabieram się za coś innego, to kij na podpórkę i zestaw z wody.
Jest jeszcze jeden powód takiego podejścia z mojej strony. Jestem przeciwnikiem wszelkich sposobów noszących znamiona "samo-zacięcia". Myślę, że w jakiś sposób wyjaśniłem dlaczego nie wziąłem pod uwagę takiej okoliczności jak ochrona wędki przed "porwaniem" przez rybę.
Oczywiście nie każdy musi robić tak samo.
Napisałem Ci poprzednio, że nie ma potrzeby a nie, że nie można, no i to, że jest to Twój wybór.
Użytkownik esox2b edytował ten post 16 marzec 2012 - 15:12