Woblery-blaszki- Wykonanie Domowym Sposobem
Rozpoczęty przez darbarian, paź 18 2006 18:43
3067 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 maja 2015 - 09:10
seemoore piękne wobki, gratuluję.
Napisano 03 sierpnia 2015 - 16:53
Witam po długim czasie zebrałem sie nasycony i inspiracją wystrugalem kilka kształtek tym razem z balsy ,i tu mam pytanie czy powinienem użyć jakiegoś specjalnego lakieru podkladowego?
Podkład impregnacyjny z CAPONu na drewno, podkład z białej farby akrylowej pod malowanie woblera farbami...
Teraz nikomu nie chce się czytać takich tematów całości, a jest on świetną lekturą, wiele ważnych podstaw jest tu maglowanych kilkukrotnie...
Wszyscy ostatnio zaniedbują temat od którego zaczynali przygodę z "internetowym struganiem". Jak już piszę to coś wkleję od siebie
https://www.youtube....p;v=g0R7tgAS_8s
https://www.youtube.com/watch?v=zm4qPycVdEg
Wszystko klasycznie robione, drewno, pełen stelaż, ręczne zdobienie.
Użytkownik Piotr PGr edytował ten post 03 sierpnia 2015 - 16:59
Napisano 03 sierpnia 2015 - 17:33
Piotrze , nie strugam od dziś i nie zadalem tego pytania bez przyczyny , ponieważ znalazłem sie w takiej sytuacji ze jedynym materiałem do kształtek stała sie balsa. Przez przypadek szukając balsy na e buy znalazłem cos takiego jak ( przekładam z jezyka obcego) " wypelniacz porow podkład do balsy" przywiązuje bardzo uwagę do tego co strugam i zanim ten impregnat kupie chcialem zapytać jak to z tym podkladem do balsy jest ,
Dziekuje za poradę , wiec sprubuje wstęp nie jedna ksztaltke " zapodkladowac" caponem:-)
Dziekuje za poradę , wiec sprubuje wstęp nie jedna ksztaltke " zapodkladowac" caponem:-)
Napisano 11 sierpnia 2015 - 13:17
Akurat z balsa marne moje doświadczenie, ale pory skutecznie powinien pokryć podkład z farby akrylowej.
Częściej ludzie mieli problem ze zbyt miekka balsą i jej utwardzeniem, tylko że nie strugałem z niej to nigdy nie doczytywałem do końca.
A spróbuj może po nazwie rozgryź skład tego "cudownego środka", możliwe że ma ogólnodostępny odpowiednik, stosowany szerzej i tańszy... często tak bywa z tymi specjalistycznymi materiałami
Częściej ludzie mieli problem ze zbyt miekka balsą i jej utwardzeniem, tylko że nie strugałem z niej to nigdy nie doczytywałem do końca.
A spróbuj może po nazwie rozgryź skład tego "cudownego środka", możliwe że ma ogólnodostępny odpowiednik, stosowany szerzej i tańszy... często tak bywa z tymi specjalistycznymi materiałami
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych