Czy Łowienie Na Feedera Nie Jest Nudne?
Napisano 06 październik 2006 - 06:49
Czy nie lepiej kupić sobie wędkę którą mógłbym przerobić ze spławika na grunt (łowienie z tym pingpongiem przy pierwszej przelotce) i się tak nie nudzić jak przy feederze. Która wędka byłaby najlepsza na grunt z koszyczkiem i spławik. Taka do 200zł.
Mógłby się ktoś podzielić wrażeniami z połowu na feederka?
Napisano 06 październik 2006 - 08:52
Jest to meto da która posiada kilka tajemnic i po ich opanowaniu nigdy nie wruci się z nad wody o kiju !
Jest niesamowicie skuteczna na duże i ostrozne ryby karpiowate, dale gwarancje że przynęta zawsze znajduje się w pobliżu zanęty, wiatr nie stanowi problemu w łowieniu, jest skuteczna praktycznie w każdych warunkach, można nią łowić nawet z opadu stosując długie przypony. Nie ma co się zastanawiać nad kupnem feedera, jest to metoda którą śmiało mogę określić jako najskuteczniejszą !!!
Napisano 06 październik 2006 - 09:33

Napisano 06 październik 2006 - 15:06

a czy są takie wędki które można by zastosować do metody spławikowej i do gruntu? Patrzę na odległościówki , ale one mają zbyt mały ciężar wyrzutu.
Poszukaj wędek teleskopowych to coś znajdziesz do spławika i do gruntu
ale lepiej osobno kup feedera.
Napisano 06 październik 2006 - 15:48
Ja czasami lubie se posiedzić z feederem, jak nie chce mi sie batem machać

Poszukaj wędek teleskopowych to coś znajdziesz do spławika i do gruntu
ale lepiej osobno kup feedera.
Kup sobie wędkę gruntową 3.60m z ciężarem wyżutu do 50gr i będzie na grunt i na spławik też polowisz;p
Napisano 06 październik 2006 - 16:36
Łowienie na pickera/feedera nie jest nudne, jest bardzo skuteczne. A najskuteczniejsze jest lowienie "metodą" pracuje nad nia ale cholerka za czesto mi sie zestaw plącze i mam problemy z kupnem/doborem odpowiedniej zanety do "metody" gdyz musi byc to zaneta bardzo drobna ( moze mi ktos cos poradzi i pomoze?? )
A wracajac do feedera. Nie dosc ze nie jest to nudne, skuteczne to jeszcze bardzo ekscytujące.
Wyobrascie sobie ( ja to przezylem na pickerach... jeszcze lepsza jazda ):
siedzicie sobie przy swoich DS, nie ma bran albo sa bardzo zadkie i delikatne, jedno skubnięcie... drugie skubniecie.... trzecie skubniecie silniejsze, mysli zaczynaja sie kłębic czy ciac czy nie..... i cisza....................a nagle szczytówa sie gnie do kąta 90* i sie łapie kij w powietrzu bo do wody wędruje a na drugim koncu karp 5 kilo i ta walka na dosc miękkim kiju, to jest dopiero frajda.
A feedera uzywam czasem tez jako odleglosciówki ( szczególnie na zawodach i w sumie tylko na zawodach bo wole DS niz splawik, a jak spławik do bacik ) i bardzo fajnie sie łowi feederem na spławik.
Dla tego feedera moge polecic wszystkim z czystym sumieniem i jako wędke gruntowa i jako spławikówke.
Nad kupnem takiego kija nie ma co sie zastanawiac. Dobry i bez gadania......

No i oczywiscie feeder jak chce sie miec przyjemnosc lowienia to TYLKO I WYŁĄCZNIE WĘDKA SEGMENTÓWKA a nie zaden teleskop z przyczepiona od niechcenia szczytówka.
Odradzam wędki typu telepicker badz telefeeder albo inne dupstwa tego typu.
Ale i tak czesciej uzywam pickerów ( łowie na wodach stojacych ) a feedera dzierży tata

Drgająca szczytówka jest super.
Użytkownik krecik2 edytował ten post 06 październik 2006 - 16:37
(Oo) <-- to jest królik. Przekopiuj go do swojego podpisu, by pomóc mu w zawładnięciu światem.
(> <)
Napisano 07 październik 2006 - 00:18
Napisano 07 październik 2006 - 08:19
a czy sątakie wędki które można by zastosować do metody spławikowej i do gruntu? Patrzę na odległościówki , ale one mają zbyt mały ciężar wyrzutu.
Z powodeniem można używać feedera do łowienia na spławik,tylko trzeba zamontować najtwardszą-węglową szczytóweczkę.
Napisano 11 październik 2006 - 15:40

Napisano 19 październik 2006 - 07:23
Co myślicie o kiju ROBINSON XENON GTR FEEDER (360cm/40-90g)? Bedę mógł i na nim spokojnie wędkować na spławik - jak mi się znudzi łowić DS?
Napisano 19 październik 2006 - 13:48
Napisano 10 styczeń 2007 - 21:36
[attachmentid=10228]

Była tam też ankieta
Napisano 09 maj 2007 - 20:18
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych