Metoda Jaxon? Czy Skuteczna
Napisano 15 lipca 2014 - 07:39
Odnośnie żyłki Maver Stone River, jest dobra i nadaje się zdecydowanie do odległościówki. Poleca ją wiele osób i z tego co wiem, to jest w czołówce jeśli chodzi o żyłki do tej metody. Reszta to osobiste preferencje.
Użytkownik Uklejowy_magik edytował ten post 16 lipca 2014 - 18:35
Napisano 15 lipca 2014 - 14:29
Napisano 15 lipca 2014 - 20:28
Napisano 16 lipca 2014 - 06:43
Ona nie jest dobra bo to Maver, tylko dlatego, że jest dobra. Spełnia wszystkie wymagania jakie spełniać powinna żyłka do metody odległościowej. Gdybym miał kierować się tutaj firmą, to akurat Maver nie jest dla mnie wyznacznikiem "zaje[cenzura]". To wysoka półka ale nie najwyższa. Sama żyłka jest wyjątkowo udanym produktem.
Można powiedzieć przefajności
Napisano 28 stycznia 2015 - 17:58
Mam zamiar kupić metodę fedder jaxon ale czy ona działa(wiecie o co chodzi) a cena jest 2 razy mniejsza niz drennana? A i co sądzicie o żyłce Maver River Stoun ale do matcha? czy tonie lepiej niż inne ?
method feeder , jaxon drenan behr trabucco
jaxon - plusy cena
- minusy : koszyczki lubia sie rozpadac ( odpada obciazenie mozna podklejic na kropelke srobki mocujace i jest git ) zamiast koreczkow w koszykach sa kretliki na stale jak sie wyluzjac mozemy stosowac tylko methode przelotowa a foremki sa z strzasznie twardego silikonu co utrudnia wyjmowanie koszyczka z peletem
behr - plusy koszyczek dobrej jakosci relatywnie niska cena foremka plastikowa ale z klipsem pomajacym wyjac koszyczek
-minusy konstrukcja koszyczka ( ciezko usytuowac np kulke pomiedzy zeberkami )
drenan - plusy dobrej jakosci koszyczki i foremki z miekiego silikonu
-minusy cena
trabucco - koszyk slabej koncyji a foremka tez nie zachwyca jak za ta cene
Co do zylek sie nie wypowiadam bo sam zmieniam zylke 2-3 razy na sezon po kilku wypadach i wole kupic nieco tansza wersje i wywalic po 5-6 wypadach nawet jak jest dobra niz kupowac w pip droga i meczyc sie caly sezon czy dwa i tracic ryby z powodu zylki
2-3 stracone koszyki = 400-500 metrow zylki
pozdrawiam
Napisano 17 września 2015 - 07:57
Witam
Są dwa rodzaje koszyczków Jaxona, tutaj są opisane przeze mnie koszyczki na rok 2015 (blog wędkarski) i szybkie porównanie do wcześniejszego modelu.
Jeśli chodzi o te nowe, to zdecydowanie są lepsze od poprzedniego modelu (są wzorowane na koszyczkach Foxa
), jednak gumki zabezpieczające na rurce
są bardzo ale to bardzo nietrwałe, ale można to obejść. Forma jest dużo lepsza niż w starym modelu, nie wiem jak sobie radzi z małym peletem ale zanęte formuje bardzo dobrze.
Koszyczki Jaxona są tańsze o połowe od drenana i dla mnie na plus jest to że żyłka jest łączona za pomocą krętlika a
nie tak jak u konkurencji za pomocą plastikowego łącznika.
Jeśli chodzi o ich skuteczność to dają naprawdę dobre wyniki, zdecydowanie polecam na wodach do 2-2,5 metra.
Napisano 16 listopada 2015 - 18:26
Motoda od jaxona może się pochwalić o niebo lepszą foremką niz te drenanowskie , niestety koszyczki po kilku holach lubią sie rozlatywać ---> dosłownie.
Foremka Jaxona przyjechała ze maną do UK .Na jednej z zasiadek moj synek niestety wyrzucił je do wody i tyle po niej zostało. Jazda do sklepu , kupno drenana, powrót nad wodę i już problem z foremką , są one wykonane z dużo sztywniejszego materiału niż te Jaxonowskie.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych