Skocz do zawartości


Zdjęcie

Czy Duże Ryby Są Smaczne?


23 odpowiedzi w tym temacie

#21 swild

swild

    Początkujący

  • Members
  • 3 postów

Napisano 23 wrzesień 2014 - 23:57

CYTAT(Ignus @ śro, 25 cze 2014 - 14:26) Wyświetl post
Ja osobiście bardzo lubię dania wegtariańskie, np. taka zapiekanka z bakłażanów i soczewicy to fenomenalnie smakuje z schabowym i surówką icon_wink.gif


Mógłbyś podać przepis?

#22 bobas_demolka

bobas_demolka

    Weteran

  • Members
  • 427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Poznań

Napisano 08 luty 2015 - 15:21

Temat rzeka:)))
Zatem moje doświadczenia:
1.Z moich młodych lat - leszcz z jeziora słupeckiego im większy tym smaczniejszy ( no powyżej 3,5 kg musiał mieć) i to obojętnie czy smażony czy wędzony, płoć im większa tym smaczniejsza - no ale tak smacznej płoci jak w Słupcy chyba nie było w całym kraju:)
2.Karp - 12kg z jeziora Lichwiń - rewelacja:) Na Wigilię kupuję u rybaka tylko karpie 5-8 kg z jeziora - idealne do smażenia i do wędzenia.
3. Sandacz - im większy tym lepszy - najlepszego jadłem z jeziora w Nartach na Mazurach ( tam gdzie wędkuje Krzysiu Daukszewicz) - miał 8 kg jak go ważyłem i był prima:))
4. Szczupak - do 1,5 kg najsmaczniejszy - później suchy
5. Halibut - tutaj zgadzam się z Niemcami, że są najsmaczniejsze do 15 kg
6. Plamiak ( łupacz) - czym większy tym lepszy
7. Dorsz - tutaj zgadzam się z Norwegami, że dorsza powyżej 5 kg się nie je:) Nota bene w Norwegii dorsz powyżej 5 kg to "hytte". kosztuje 1//4 normalnej ceny dorsza za względu na robaki.....
8. Dorsz bałtycki - tutaj nie mam zdania ponieważ dzieci nie jadam:))
9. Lin - nie smażyłem ale do wędzenia powyżej 1,5 kg kupuję u rybaka - jest bardzo dobry, choć mój kolega wędzi znacznie mniejsze i też są dobre.
10. Śledź - do smażenia bałtycki czyli tzw. zielony - waga nieważna - zresztą w Bałtyku nie będzie zbyt duża...
11. Makrela - generalnie jaka duża by nie była smażona smaczna nie będzie... Wędzona owszem.

Pozdrawiam

bobas_demolka TEAM


#23 goska96

goska96

    Wędkarz

  • Banned
  • 12 postów

Napisano 14 lipiec 2015 - 14:13

Świetny poradnik. Na pewno będe mieć na uwadze icon_wink.gif

#24 Sith

Sith

    Weteran

  • Members
  • 354 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódź
  • Zainteresowania:sex, spinning, żeglarstwo

Napisano 15 lipiec 2015 - 07:08

CYTAT(Ignus @ śro, 25 cze 2014 - 14:26) Wyświetl post
Ja osobiście bardzo lubię dania wegtariańskie, np. taka zapiekanka z bakłażanów i soczewicy to fenomenalnie smakuje z schabowym i surówką icon_wink.gif

Potrawy wegetariańskie są naprawdę bardzo smaczne, kunsztownie przyrządzone i naprawdę wymyślne icon_smile.gif sam bardzo lubię ja jako dodatek do mięsa zamiast Pyr icon_biggrin.gif

Od kiedy schabowy i inne mięsa, to potrawy wegetariańskie...??? icon_wink.gif




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych