Witam,
Panowie dzisiaj w transporcie szczytówka na około 2cm od jej początku się wzieła i złamała.
Potrzebuję ściąc pęknięty element i wkleić szczytową przelotkę na nową.
Kij z 5m zrobi się 498cm, na komfort łowienia to nie wpłynie.
Jedyne pytanie - jakiego kleju użyć?
Wklejanie Przelotek
Rozpoczęty przez Astarot, mar 23 2014 20:03
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 marca 2014 - 20:39
Polecam przed wklejeniem przelotki dane miejsce odtłuścić np rozpuszczalnikiem , element szczytówki możesz też ładnie podszlifować np jakiś papier ścierny o drobnym ziarnie , chodzi o to aby końcówka nie posiadała jakiś zakrzywień czy coś i aby przelotka prawidłowo "złapała " klej .Jak kolega wyżej polecam kropelkę , tyle z mojej strony.
C&R
Napisano 23 marca 2014 - 21:38
właśnie tak się zastanawiam,
bo moja szczytówka nie jest do końca zlamana, jest ułamana myślę nad tym czy nie zalać jej żywicą epoksydową.
Pomyślę co z tym zrobić i dam znać jak poszły prace.
Pozdrawiam
bo moja szczytówka nie jest do końca zlamana, jest ułamana myślę nad tym czy nie zalać jej żywicą epoksydową.
Pomyślę co z tym zrobić i dam znać jak poszły prace.
Pozdrawiam
Życie jest zbyt smutne i szare ażeby nie szukac promieni słońca w postaci jaj, ot dla przykładu na tym forum.
Napisano 24 marca 2014 - 09:02
Weź 2 pary kombinerek. W jedne chwyć ułamany element. Podgrzej zapalniczką przelotkę, aby rozpuścić klej(tylko rurkę, żeby nie uszkodzić wkładu). Drugimi szczypcami wyjmij pozostały ułamany fragment szczytówki. Przymierz przelotkę do "nowego" miejsca, gdzie będzie miała być zamontowana. Czy pasuje, czy nie trzeba nico przeszlifować(wędka jest przecież coraz grubsza). Przemyj szczytówkę jakimś szpirytusem, lub zmywaczem do paznokci.(nie pij! ) Weź klej w "lasce"- jak do pistoletów klejących na gorąco, używanych np. do klejenia przewodów. Podgrzej nieco końcówkę tego kleju, nałóż rozpuszczony na szczytówkę i nasuń przelotkę. Wyrównaj. Po zastygnięciu odetnij żyletką nadmiar kleju. Gotowe.
Kropelka jest dobra, ale "jednorazowa". W/w klej możesz za jakis czas również usunąć przez podgrzanie i zmienić przelotkę.
Pozdrówka
Kamil
Kropelka jest dobra, ale "jednorazowa". W/w klej możesz za jakis czas również usunąć przez podgrzanie i zmienić przelotkę.
Pozdrówka
Kamil
Pozdrawiam
Kamil
Mój wędkarski blog:
http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/
[color=#4169E1][b]Catch&Release!!
Kamil
Mój wędkarski blog:
http://zahaczeni.net/kamilfishingblog/
[color=#4169E1][b]Catch&Release!!
Dodaj odpowiedź