Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konger World Champion Mikros

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Greg #2#

Greg #2#

Szajbus

• Members
  • 2 691 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 16:30

Witam, kiedyś mialem okazję opisac w tutejszym teście nieco "większego brata" z tej serii czyli Tango http://www.splawik.c...n-Tango___13637 Dziś przyszła kolej na opis delikatniejszej wersji rowniez z serii WCH

1.Pełna nazwa sprzętu

Konger World Champion Mikros dł 215 cm cw 0,2-5 gr

2.Zdjęcia ogólne

Załączony plik  xxxxxxxxxx.jpeg   5,57 KB   14 Ilość pobrań

3.Secyfikacja Techniczna

Wędzisko typu Wklejanka do polowu na bardzo lekkie przynety [glównie paprochy w podanym wyzej cw]
Głównym materiałem blanku jest Grafit IM 7 w końcowym fragmencie wklejona szczytówka ok 40 cm z włókna szklanego
Przelotki SIC
Wędka waży zaledwie 109 gr ! jest to naprawde niewiele.Po złożeniu[kij ma dwie sekcje]dlugość wynosi 110 cm
Rękojesc wykonana z Portugalskiego korka jakośc zadawalajaca nie widać znacznych ubytków
Producent do każdego egzemplaża dodaje materiałowy pokrowec
Dolnik jest króciutki długość nie wykracza poza łokieć nawet niezbyt wysokiemu wędkarzowi.

4.Czas użytkowania

Dwa lata ,praktycznie przy każdej wyprawie na okonie

5. Z jakim sprzętem najszęsciej używam

Do kijka idealnie pasuje kolowrotek w rozmiaze 1000 Ja używam Schimano Catana FA lub Nexave FA w rozmiarze 1000 z żyłkami 0,12-0,18 mm

6.Zalety

Zaletą wędeczki jest niewątpliwie bardzo mała waga zaledwie 109 gr ponadto akcja szczytowa pozwala błyskawicznie zaciać atakującego okonia lub wzdręge,kijek trzyma rybę bardzo pewnie mając w zanadrzu spory zapas mocy jak na cw do 5 gr pozwalający wyholować przylów w postaci większego szczupaka czy innej większej ryby.Wędka idealna do łowienia ze środków pływających z racji swej małej długości ale z brzegu na niewielkich odleglościach spisuje sie też bardzo dobrze.

7.Wady

Po dwóch latach użytkowania nie znalazłem żadnej

8.Złapane ryby

Bardzo duża ilość okonii największy na mojego Mikrosa miał ponad 40 cm,Szczupaki do 2 kg ,Leszcze po 3 kg ,Jazie ,Klenie,Sandacze,Wzdręgi

9.Zdjęcia dodatkowe-------

10.Cena

Cena waha sie pomiędzy 250 zł do ponad 300 zl używaną mozna trafić taniej

11.Uwagi

Ogólnie kijek bardzo fajny do typowego dłubania okonków na paprochy lub niewielkie woblerki ,cykadki ,obrotówki.
Dla miłośnikow finezyjnego łowienia na mikoro zestawy jest nie zastąpiony.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych