Skocz do zawartości


Zdjęcie

Pyłek Pszczeli


2 odpowiedzi w tym temacie

#1 HerbataSaga

HerbataSaga

    Wędkarz

  • Members
  • 14 postów

Napisano 27 sierpień 2013 - 20:51

Jako że posiadam pasieke , mam pyłek pszczeli , pyłek pszczeli ma bardzo bogaty skład chemiczny ,
tu można poczytać: http://www.pasieka.r...ylek.html#sklad

Co sądzicie o dodaniu go do ciasta na kulki proteinowe ? A może ktos już próbował .

#2 wahlul

wahlul

    Szajbus

  • Members
  • 1569 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warszawa

Napisano 27 styczeń 2014 - 20:29

Ja używałem nie pyłku, ale miodu jako "przyprawy". (Mówię o miodzie z pasieki wujka, a nie o syntetycznym wiecznie płynnym gównie ze sklepu) W sumie to jest przetworzony pyłek, ale jest go w miodzie sporo. Dodawałem go do wody w której parzyłem pszenicę na zanętę karasiową. Efekt był super. Momentami bałem się że karasie zeżrą mi zanętę razem z koszyczkiem zanętowym icon_biggrin.gif
Jeśli chodzi o ryby lubiące podjadać na słodko, to naturalne aromaty na pewno są 100 razy lepsze i atrakcyjne.
Вода это колыбель разумной жизни.

#3 esox2b

esox2b

    Szajbus

  • Members
  • 1529 postów
  • Lokalizacja:----------

Napisano 28 styczeń 2014 - 10:48

CYTAT(wahlul @ pon, 27 sty 2014 - 22:29) Wyświetl post
Ja używałem nie pyłku, ale miodu jako "przyprawy"... W sumie to jest przetworzony pyłek, ale jest go w miodzie sporo.


Pierzga (pyłek pszczeli) to uzupełnienie pokarmu pszczół. Pyłek pszczeli lub inaczej obnóża pszczele oraz miód to dwa odrębne produkty pozyskiwane przez pszczelarza. W skrócie : miód to głównie cukry a "pyłek" to przede wszystkim białko.

Użytkownik esox2b edytował ten post 28 styczeń 2014 - 11:06




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych