Budowa Stalowej Lodzi Wedkarskiej
Napisano 19 lipca 2014 - 05:17
-Jak sprawuje się dno? nie faluje już? usztywnienie spełniło swoją rolę?
-Zgłaszam zażalenie! Nie widziałem na Twej łodzi żadnej flagi pirackiej, a uważam że powinna być na wyposażeniu zaraz po skrzynce piwa, a przed kotwicą
łódź prezentuje się genialnie gratuluje pracy i wytrwałości. Mam nadzieje że Twój dzielny rumak rybi mściciel pogromca głębin sprawdzi się i będzie długo służył
Napisano 22 lipca 2014 - 20:23
Jeszcze jej nie przetestowalem, po pierwsze choroba, po drugie musze ja "przeparkowac" w bardziej przyjazne miejsce dla wedkarzy... sadze, ze w czwartek bedzie wedkowanie z wody i zobaczymy jak lodz sie sprawuje Jutro musze ja przeparkowac do innego osrodka wiec ciut mi zejdzie na tej operacji...
Co do sabilnosci - narazie bylo ok, podczas nocnego wedkowania moze ja przetestuje ;]
Co do dna - "kile" zrobily swoje, dodatkowo odeskowanie tez zalatwia sprawe; jest ok.
Nie ma flagi, grafiki, napisu... bede dzialal pod przykryciem ;] ze to niby "dobry samarytanin" na wodzie... ;] ...a tak cyk cyk w nocy i wedkarze pozamiatani
"Małżon" wymyślił wyjazd nad morze, chcialem testowac lodz... wiec moze ja zabiore w nadmorskie okolice ;] ...nie! ...zrobie druga lodz... morska ...moj kolejny projekt https://www.youtube....s-qdD-lPUtTEcXw ;]
Napisano 26 lipca 2014 - 22:14
http://www.osprzetze...cts/22/71/1.jpg
Nie ma lepszego patentu!
Ciężarek 18,5 kg z dospawaną blachą nie trzymał łódki, a kotwica tego typu o wadze 8 kg trzyma ją pewnie na każdym rodzaju dna. Wiesz jaka to różnica 18,5 a 8 kg???
Do Twojej łódki na stojącej albo wolno płynącej wodzie powinna wystarczyć taka ze 4 kg, a może nawet i mniej. Komfort wyciągania takiej kotwicy jest nieporównywalny z wyciąganiem zwykłego ciężarka. Na prawdę warto zainwestować
Ja na swoim krążowniku mam 6 kg, ale pływam głównie po rzece. Daje radę spokojnie. Jak sobie przypomnę tamtą cholerę 18,5 kg....... to na samo wspomnienie palce mnie szczypią
Napisano 03 sierpnia 2014 - 20:54
A jak wyglada sprawa w momencie gdy Twoja kotwica bedzie miala zaczep? Rozumiem, ze takich sie uzywa na jachtach etc ale moim przypadku boje sie, ze zlapie "zaczep" z ktorym sobie nie poradze. Jak to wyglada w praktyce?
Napisano 04 sierpnia 2014 - 07:19
Napisano 05 sierpnia 2014 - 22:50
Napisano 07 sierpnia 2014 - 08:16
A pod jakim kątem masz zazwyczaj linkę od kotwicy? Niektórzy popełniają ten błąd, że spuszczają kotwicę pionowo pod łódkę. W takim przypadku żadna kotwica nie utrzyma łódki w miejscu. Prawidłowo linka powinna być pod kątem 45 stopni.
A jak Ty w ogóle wyciągasz taki ciężar??? 50kg???
Napisano 07 sierpnia 2014 - 16:25
Napisano 03 maja 2016 - 15:46
Hej, do tego watku juz sporo czasu nie zagladalem bo rybki odeszly na drugi plan Synek prawie rok, w czasie ciazy tez jakos czasu brakowalo wiec... lodz stoi.
Plywac plywala ale co z wyplywalem to albo "sztorm" na jeziorze albo na jeziorze rozgrywali jakies zawody zeglarskie.
Lodz plywa chyba dobrze, ja osobiscie nie mialem zastrzezen - w sumie nie mam odniesienia do innych stalowek poza kuzyna kwadraciakiem i "klubowym Titanikiem"; takze lodz jest OK
Na wodzie stala caly sezon po powstaniu a potem "suchy dok" Od slonca w miejscu gdzie byla zanurzona to farba zeszla (chlorokauczuk) ale pod nia farba typowo do lodzi jak twardo sie trzyma tak sie trzyma i chyba nie planuje odpasc
Takze teraz lodz jest na sprzedaz
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych