Szanowni koledzy wybieram sie na belony i nie mam bladego pojecia jak zabrac sie do ich polowu..,Za kazda wskazowke bede bardzo wdzieczny
belona
Rozpoczęty przez
, maj 07 2005 11:35
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 maja 2005 - 10:12
http://www.splawik.com.pl/Belona___154
tu jest chyba cos napisane o polowie belony.A tak na marginesie to juz mozna smialo probowac zlapac jakas sztuke
tu jest chyba cos napisane o polowie belony.A tak na marginesie to juz mozna smialo probowac zlapac jakas sztuke
Napisano 13 maja 2005 - 18:24
w tym roku słabo się czepiają haka rada zaopatrz sie w błystki wachadłowe cienkie i podłuzne ok 12cm najlepsze sa srebrne jesli łowisz trollingiem to zastosuj tzw dopalacz tj do kółeczka mocójącego kotwiczkę doczep 15 cm wolfram i jeszcze jedną kotwiczkę belona czesto nie trafia w przynente i wtedy zatniesz ja własnie dodatkową kotwiczką
Napisano 13 maja 2005 - 20:45
dodatkowa kotwiczka "uposledza" prace przynety, lowie na jedna kotwiczke gamakatsu i daje rade.dla mnie zakladanie dodatkowych kotwic kojarzy sie z szarpakiem-ciezko inaczej nazwac wyciaganie belony zachaczonej np 10cm za lbem...co do slabych bran belony, spowodowane jest to min przez zimny maj, oraz mala ilosc sledzia.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych