Skocz do zawartości


Zdjęcie

Sieja Na Pieczonych Ziemniakach


1 odpowiedź w tym temacie

#1 ucho

ucho

    Wędkarz

  • Members
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Słupsk

Napisano 07 luty 2012 - 18:25

Przepis bardzo prosty i szybki
Potrzeba:
- filety z siei ze skórą albo i bez
- podgotowane ziemniaki ,obrane ze skóry i pocięte na około1 centymetrowe plastry
- suszone pomidory w zalewie z kaparami
- odrobina masła
- natka pietruszki
Wszystko to układamy jak na zdjęciu

Do tego dobre wino. Smacznego!
Polewamy oliwą ze słoika z suszonymi pomidorami. Lekko przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzenago piekarnika 170*C na około15 minut.

Do tego dobre wino. Smacznego!
Więcej na :
http://rybunoweprzepisy.blogspot.com/

#2 bobas_demolka

bobas_demolka

    Weteran

  • Members
  • 427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Poznań

Napisano 26 czerwiec 2012 - 17:32

CYTAT(ucho @ wto, 07 lut 2012 - 20:25) Wyświetl post
Przepis bardzo prosty i szybki
Potrzeba:
- filety z siei ze skórą albo i bez
- podgotowane ziemniaki ,obrane ze skóry i pocięte na około1 centymetrowe plastry
- suszone pomidory w zalewie z kaparami
- odrobina masła
- natka pietruszki
Wszystko to układamy jak na zdjęciu

Do tego dobre wino. Smacznego!
Polewamy oliwą ze słoika z suszonymi pomidorami. Lekko przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzenago piekarnika 170*C na około15 minut.

Do tego dobre wino. Smacznego!
Więcej na :
http://rybunoweprzepisy.blogspot.com/

Mariusz, byłem na weselu w Wigrach i przekonałem kuchnię przed weselem, że sielawa wędzona jest jakieś 235% smaczniejsza niż smaźona... Goście byli zachwyceni smakiem wędzonej sielawy. Dlatego też spróbuję Cie przekonać, że sieja wędzona jest bezkonkurencyjna i żaden inny sposób jej przyrządzania nie jest jej godzien:)
Pozdrawiam Cię i Kasię:)
bobas_demolka



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych