Żyłka trabucco feeder
Napisano 13 styczeń 2011 - 22:16

Czy zna ktoś może tę serię żyłek dragona; Dragon Fishing
Użytkownik adamiec edytował ten post 13 styczeń 2011 - 22:19
Napisano 19 styczeń 2011 - 22:04
Właśnie zakupiłem dwie szpule 0.18 tej żyłki:Hi tech feeder u nas w sklepie firmowym dragona zapłaciłem po 8zł za każdą.
I na przypon ziołem HM 69
Użytkownik adamiec edytował ten post 19 styczeń 2011 - 22:07
Napisano 07 luty 2011 - 17:44
Na skręcanie się linki prócz jej jakości mają także duży wpływ:
materiał jak i wykonanie pierścieni przelotek,
średnica szpuli kołowrotka i jak i ułożenie na niej żyłki,
rolka nawijająca przy kabłąku, materiał z którego jest wykonana i jej łożyskowanie,
przeciążenie podczas początkowej fazy rzutu które powoduje nieodwracalne rozciągnie się linki,
i w końcu stosowanie linek za słabych w stosunku do koszyków czy ryb,
promienie słoneczne też nie pozostają bez swoich zasług.
Tak więc by skutecznie wyleczyć większość linek z tej tendencji należało by zacząć od stosowania strzałówek lub/i amortyzatorów do koszyków czy ciężarków. Reszta to kwestia sprzętu której nie da sie przeskoczyć jak i samych linek oczywiście. Tyle ode mnie.
pozdrawiam
Użytkownik Zbrojarz edytował ten post 07 luty 2011 - 18:21
Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:02
W tym sezonie testuje również wersję XPS - też niema z nią problemów, jest nieco droższa ale warta swojej ceny. Następna żyłką alternatywa dla T-force ,Hikara Magic sporo tańsza a nie odbiega od nich jakością.
Żyłki jakich nie polecam to : Dragon Maxima Carp& Feeder -Strasznie się skręcała ale może trafiłem na zleżałą serie + to 300m,Sufix Mono Feeder-Porażka na całej lini i Jaxon Satori feeder. Ale jak mówiłem mogłem trafić na zleżałe egzemplarze a od tego głównie zależą nasze odczucia co do jakości żyłki.
Napisano 30 styczeń 2013 - 15:10
uzywam zylki trabucco enduro 0,325 zarowno na karpiowce jak i na kiju sumowym i nigdy mnie nie zawiodla jak inne znane marki ktore czesto sa przereklamowane a nie bawi mnie zylka ktora kupie za 15 zł i po jednej woiekszej rybie zapamietuje ona rozciagliwosc i nadaje sie do wyrzucenia a trabucco smialo uzywam minimum 2 sezony
Napisano 23 luty 2013 - 13:29

Napisano 01 marzec 2013 - 11:59
Tak jak wcześniej napisałem, mam te 2 żyłki i narazie mogę powiedzieć jedno, czyli coś o wytrzymałłości. Smart Stone River a Trabucco t-force XPS, to jest masakra jaka jest różnica w wytrzymałości (obie o średnicy 0.20mm) tyle że Smart ciężko przerwać w rękach a Trabucco strzela przy niej jak nitka (co oczywiście nie znaczy że będzie zła). Zobaczymy troszkę później jak będą zachowywały się w "praniu". O ile pamiętam, ktoś wcześniej napisał że Smart Stone River prostuje haczyki, uważam że to nie był żart

Napisano 09 marzec 2013 - 21:01

Jest mały problem, ... nie ma żyłki na haczyk Carbon Feeder Drennan'a

Napisano 09 maj 2013 - 21:53
Jak na razie 1:0 dla Smart
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych