Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pomocy Z Pontonem

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 lysy257

lysy257

Początkujący

• Members
  • 2 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 09:46

Witam wszystkich miłośników łowienia mam pewien problem kupiłem ponton zodiac ze sztywną podłogą pod silnik za 200 zł mam nadzieje że się opłacało mam tylko dylemat jest mała dziura a nie wiem czym to skleić jak mi się wydaje to jest materiał z pvc czy ktoś kleił już tego typu ponton i może mi doradzić czym skleić podać linka do kleju i łatek lub jakiś serwis który się zajmuje takimi rzeczami w Warszawie jeżeli napisałem w nieodpowiednim temacie najmocniej przepraszam jestem nowy Pozdrawiam dziękuje za odpowiedzi

#2 flyfishing

flyfishing

Weteran

• Members
  • 145 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 17:22

A ta dziura jest w podłodze czy w komorze powietrznej??

#3 flyfishing

flyfishing

Weteran

• Members
  • 145 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 17:25

Mój znajomy miał taki przypadek że miał w podłodze dziurę i załatał ją żywicą i chyba jakimś grubym materiałem który nie przepuszczał wody.

#4 Darczez

Darczez

Szajbus

• Members
  • 1 289 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 18:30

CYTAT(lysy257 @ śro, 17 cze 2009 - 11:46)  
Witam wszystkich miłośników łowienia mam pewien problem kupiłem ponton zodiac ze sztywną podłogą pod silnik za 200 zł mam nadzieje że się opłacało mam tylko dylemat jest mała dziura a nie wiem czym to skleić jak mi się wydaje to jest materiał z pvc czy ktoś kleił już tego typu ponton i może mi doradzić czym skleić podać linka do kleju i łatek lub jakiś serwis który się zajmuje takimi rzeczami w Warszawie jeżeli napisałem w nieodpowiednim temacie najmocniej przepraszam jestem nowy Pozdrawiam dziękuje za odpowiedzi

Zapodaję Ci link do dobrej firmy, która sprzedaje i naprawia pontony: sprzedaż, naprawa pontonów

Mam ponton Bush kupiny w tej firmie i w komplecie, miałem zestaw do naprawy: klej w sporej tubce + materiał na łatki, być może jest możliwość zakupu takiego zestawu. Napisz do nich e-mail, o co Ci chodzi, może polecą Ci również jakiś serwis w Warszawie. Z cała pewnością znają się na rzeczy.

Dorzucę Ci jeszcze info z innego forum:

cytat 1: "W Warszawie są dwa znane mi zakłady usługowe naprawiające m.in. pontony. Jeden na ul.Zabkowskiej pomiedzy Brzeską, a Markowską. do sprawdzenia, bo dawno tam nie byłem. I drugi przy ul.Bychowskiej, ostatnio klejony był tam ponton kumpla".

cytat 2: "W Bielsku jest firma, która produkuje pontony i mają możliwości sklejenia pontonu, sam u nich naprawiałem ponton BRIG dość mocno rozpruty przez śrubę jachtu. www.wats.com.pl"

Ten post jest moją subiektywną w tej chwili opinią mimo chęci zachowania obiektywizmu. Nie może on służyć przeciwko mnie w następnych po tym terminie, gdyż zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

#5 lysy257

lysy257

Początkujący

• Members
  • 2 postów

Napisano 04 listopada 2009 - 23:08

dzięki wszystkim za odpowiedz już sobie poradziłem sorry że dopiero teraz odpisuje ale net mi nawalił:/

#6 getto18

getto18

Początkujący

• Members
  • 3 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 20:46

MAM PYTANIE GDYBYM KUPIŁ PONTON .
TO CZY MUSZE UISZCZAC JAKIES OPŁATY ? CZY MUSZE GO ZAREJESTROWAC? ??? CZY NORMALNIE POMPUJE I NA WODE.? icon_biggrin.gif

#7 Homegeon

Homegeon

Nabijacz postów :)

• Members
  • 4 352 postów
  • Zainteresowania:K1 Wędkarstwo Muzyka Kobiety Siłownia

Napisano 22 listopada 2009 - 00:21

CYTAT(getto18 @ nie, 15 lis 2009 - 21:46)  
MAM PYTANIE GDYBYM KUPIŁ PONTON .
TO CZY MUSZE UISZCZAC JAKIES OPŁATY ? CZY MUSZE GO ZAREJESTROWAC? ??? CZY NORMALNIE POMPUJE I NA WODE.? icon_biggrin.gif

http://www.splawik.c...o...3&hl=ponton
flaga.gifPiszę poprawnie po polsku
regulamin.JPG
szukaj.JPG

#8 Wiarus

Wiarus

Weteran

• Members
  • 589 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 09:06

CYTAT(flyfishing @ pon, 02 lis 2009 - 20:25)  
Mój znajomy miał taki przypadek że miał w podłodze dziurę i załatał ją żywicą i chyba jakimś grubym materiałem który nie przepuszczał wody.

Żywica w pontonie icon_biggrin.gif icon_wink.gif coś tu koleś mi nie pasuje icon_mrgreen.gif

#9 Liquid Pаtch

Liquid Pаtch

Początkujący

• Members
  • 2 postów

Napisano 13 września 2017 - 14:33

Samodzielną naprawę pontonu można przeprowadzić przy pomocy Liquid Patch. Jest to płynne PCV, a więc ten sam materiał co ponton. Po nałożeniu grubej warstwy tworzy się elastyczna łatka, nie potrzeba żadnych innych dodatkowych sprzętów czy łatek. Jednak ważne jest odtłuszczenie klejonego miejsc, wstrząsnięcie opakowania przed użyciem oraz pozostawienie do pełnego wyschnięcia (od kilku minut do 12 h). Produkt można kupić na stronie http://www.liquid-patch.com/

#10 Ultraboat

Ultraboat

Wędkarz

• Members
  • 27 postów

Napisano 10 października 2017 - 09:27

Żywica w tym przypadku też jest skuteczna i nie droga, a w zasadzie możesz mieć ją za darmo :) Podstawowa sprawa to wiedzieć jak się do tego zabrać i nie będzie problemu z naprawą pontonu.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych