Dobra Żyłka Spinningowa
Rozpoczęty przez canon1001, lut 17 2009 15:25
38 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 luty 2009 - 20:44
Czy ktos uzywa tą żyłke spinningową do połowu szczupaków jezeli tak to prosze powidzieć czy jest warta swojej ceny i czy warto ja kupic z góry dziekuje i pozdrawiam
http://tanie-wedkowa...a...&pro=321512
http://tanie-wedkowa...a...&pro=321512
Porządna żyłka spinningowa musi jak wszystko dobre trochę kosztować.Polecam sprawdzone:Dragon Maxima SPIN&CAST. Gamakatsu Super G-line (z dopiskiem Extreme) , ewentualnie Thor-żadna mnie nigdy nie zawiodła. Inne albo są przegrubione (zamiast np.020mm mają 025) albo po prostu słabe.
Napisano 20 luty 2009 - 09:42
Ja uzywalem zanim przeszedlem na plecionki.
Solidna zylka i mam ja na zapasowych szpulach.
Do okoni i kleniojazi tylko trabucco t-force uzywam i poki co spelnia swoja role:)
pozdro
Solidna zylka i mam ja na zapasowych szpulach.
Do okoni i kleniojazi tylko trabucco t-force uzywam i poki co spelnia swoja role:)
pozdro
Napisano 24 luty 2009 - 20:46
Witam
Ja na spinning (na spławik też) kupiłem sufix tritanium i tą żyłkę będę wszystkim polecał. Jest miękka,ma małą pamięć, nie jest przegrubiona i wytrzymałość podawana przez producenta jest bliska prawdy. Jak poszukasz na jej temat informacji w necie to znajdziesz ich trochę i wszystkie są pozytywne.
Trabucco lubi swoje żyłki z serii T-force przegrubić
.
Pozdrawiam
Ja na spinning (na spławik też) kupiłem sufix tritanium i tą żyłkę będę wszystkim polecał. Jest miękka,ma małą pamięć, nie jest przegrubiona i wytrzymałość podawana przez producenta jest bliska prawdy. Jak poszukasz na jej temat informacji w necie to znajdziesz ich trochę i wszystkie są pozytywne.

Pozdrawiam
Użytkownik Grzech76 edytował ten post 24 luty 2009 - 20:48
Napisano 24 luty 2009 - 21:11
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
A to ciekawe...
Jakies konkrety?
pozdro
Napisano 24 luty 2009 - 22:54
A to ciekawe...
Jakies konkrety?
pozdro
Jakies konkrety?
pozdro
Witam!

Konkrety są w złożonym przed chwilą przeze mnie temacie "Żyłki I Ich Parametry Wg Eftta" zamieszczonym w dziale akcesoria. Czytając ten temat zwróć uwagę, że odnośnie pytania kolegi canon1001 celowo napisałem o serii T-Force ogólnie, a nie konkretnie T-Force spinning czy carp. Dlaczego? Podany temat powinien to wyjaśnić.
Pozdrawiam Grzegorz
Napisano 26 luty 2009 - 17:49
Witam! 
Konkrety są w złożonym przed chwilą przeze mnie temacie "Żyłki I Ich Parametry Wg Eftta" zamieszczonym w dziale akcesoria. Czytając ten temat zwróć uwagę, że odnośnie pytania kolegi canon1001 celowo napisałem o serii T-Force ogólnie, a nie konkretnie T-Force spinning czy carp. Dlaczego? Podany temat powinien to wyjaśnić.
Pozdrawiam Grzegorz

Pozdrawiam Grzegorz
tylko dlaczego taki werdykt wydajesz dla celej seri...?
jak mozesz ogolnie podawac?
celowosc miala by sens jakbys podal konkretny typ..
bezsensowne sa takie stwierdzenia
Nawet w zamieszczonej tabelce widze linke morska ktora jest delikatnie przegrubiona i druga morska prawie jest w wymiarze......
Bezsensowne sa zatem takie wyroki. Tym bardziej ze temat jest o spiningowych zylkach a nie morskich...
pozdrawiam
Napisano 26 luty 2009 - 19:40
Dlatego, że:
Jeżeli producent 2 żyłki T-Force ma przegrubione, a np. z serii elit nie przegrubione, to można przypuszczać, że inne modele T-Force, też mogą być przegrubione. Oczywiście, że to o niczym nie przesądza. Moim zdaniem jednak prawdopodobieństwo przegrubienia żyłki T-Force spinn (perch itp) jest większe niż np. żyłki elit spinn (perch - o ile taka istnieje lub gdyby istniała). Pisząc tamtego posta tylko taką zależność miałem na myśli i uważam, że w tym przypadku takie stwierdzenie ma sens.
Jak byś chciał dalej podyskutować na ten temat to pisz w temacie "Żyłki I Ich Parametry Wg Eftta", ponieważ schodzimy z tematu tego wątku.
Pozdrawiam
Jeżeli producent 2 żyłki T-Force ma przegrubione, a np. z serii elit nie przegrubione, to można przypuszczać, że inne modele T-Force, też mogą być przegrubione. Oczywiście, że to o niczym nie przesądza. Moim zdaniem jednak prawdopodobieństwo przegrubienia żyłki T-Force spinn (perch itp) jest większe niż np. żyłki elit spinn (perch - o ile taka istnieje lub gdyby istniała). Pisząc tamtego posta tylko taką zależność miałem na myśli i uważam, że w tym przypadku takie stwierdzenie ma sens.
Jak byś chciał dalej podyskutować na ten temat to pisz w temacie "Żyłki I Ich Parametry Wg Eftta", ponieważ schodzimy z tematu tego wątku.
Pozdrawiam
Napisano 26 luty 2009 - 20:54
Ja sądzę że już prawie wszyscy producenci przegrubiają żyłki. Teraz jak kupuję żyłkę to muszę ją w sklepie obejrzeć bo po nazwie to można się nieźle nadziać....
Dragon Destiny Spinn 255 cw 10-42 + Team Dragon 930iz
Cortez Light Spinn 270 cw 8-20 + Shimano Exage 2500 FB
Cortez Light Spinn 270 cw 8-20 + Shimano Exage 2500 FB
Napisano 26 luty 2009 - 23:22
Ja mam jedną żyłkę Trabucco (czarna - chyba match) i była dopiero raz na rybach ale jest bardzo mocna a grubość ma 0.16 (zmierzona elektroniczną suwmiarką bo ma szpuli była napisana grubość 0.14).
Sprawdzałem też w sklepie żyłki dragona (chyba 3 modele) i każka była przegrubiona przynajmniej 0.02 do nawet 0.03 mm, chyba tylko Sufix Mono Feeder miał taką grubość jak na szpuli jeśli dobrze pamiętam.
Sprawdzałem też w sklepie żyłki dragona (chyba 3 modele) i każka była przegrubiona przynajmniej 0.02 do nawet 0.03 mm, chyba tylko Sufix Mono Feeder miał taką grubość jak na szpuli jeśli dobrze pamiętam.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych