Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pastuch Na Wydre

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 vip123er

vip123er

Wędkarz

• Members
  • 10 postów

Napisano 24 sierpnia 2008 - 22:39

Wiem ,że ten temat był poruszany wiele razy na forum, ale jednak napisze.Ile i w jakiej odległosci od siebie powinny znajdowac sie linki pastucha elektrycznego na wydry. Różni ludzie róznie piszą na ten temat. Ja uważam ,ze pierwszy drut/linka powinna znajdowac sie około 7-8 cm nad ziemią... a druga jakieś 13 cm nad nią.Wydaje mi sie ze to powinno w zupełności wystarczec. Ciekaw jestem jak inni mają doswiadczenia z tego typu ogrodzeniem.
Pozdrawiam

#2 turbo8

turbo8

Wędkarz

• Members
  • 20 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 13:41

CYTAT(vip123er @ pon, 25 sie 2008 - 02:39)  
Wiem ,że ten temat był poruszany wiele razy na forum, ale jednak napisze.Ile i w jakiej odległosci od siebie powinny znajdowac sie linki pastucha elektrycznego na wydry. Różni ludzie róznie piszą na ten temat. Ja uważam ,ze pierwszy drut/linka powinna znajdowac sie około 7-8 cm nad ziemią... a druga jakieś 13 cm nad nią.Wydaje mi sie ze to powinno w zupełności wystarczec. Ciekaw jestem jak inni mają doswiadczenia z tego typu ogrodzeniem.
Pozdrawiam

uważaj lepiej sam bo się prędzej złapiesz niż te wydry, a jak zwierze będzie chciało Ci wejść to i tak wejdzie. Pozdrawiam

#3 bazant

bazant

Początkujący

• Members
  • 1 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 21:21

CYTAT(turbo8 @ czw, 27 lis 2008 - 15:41) Wyświetl post
uważaj lepiej sam bo się prędzej złapiesz niż te wydry, a jak zwierze będzie chciało Ci wejść to i tak wejdzie. Pozdrawiam

Nie pastuch bardzo dobrze sie sprawdza i wmoim stawie odkąd założyłem takie ogrodzenie to nie mam problemów. Zobacz sprawa opisana jest tutaj:http://pastuch.pl/19...h_na_wydry.html

#4 penek

penek

Początkujący

• Members
  • 2 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 13:54

No tak, pewnie jak zwierze będzie głodne to i tak wejdzie.
Ale ja mimo wszystko i tak zdecydowałm się na ochronę mojego stawu przed wydrami. Ogrodzenie zbudowałem właśnie podobne do tego na cytowanej przez bażanta stronie. Ale nie sam drut jest ważny. Na wydrę musi być mooocny elektryzatora. Tak, że jak się dotknie, to żeby nie wiedziała gdzie zwiewać.<br>
Kupiłem tutaj Ogrodzenia elektryczne, tylko wybrałem taki elektryzator akumulatorowy kosztował prawie 1000zł, ale opłacało się. Wydry po prostu się wyprowadziły. Myślę , że nad rzekę oddaloną o 3 kilometry od mojego stawu (zresztą z tamtąd chyba przyszły 2 lata temu).

#5 Przemomax

Przemomax

Początkujący

• Members
  • 5 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 19:16

Witam odświeże temat pastucha , poprosiłbym o Wasze opinie jaki macie elektryzator , plecionke czy drut , ja mam do ogrodzenia około 400m wokół stawu , pozdrawiam Przemo

#6 barewar

barewar

Początkujący

• Members
  • 2 postów

Napisano 31 lipca 2016 - 11:16

to nie jest zabójcze dla nich?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych