Skocz do zawartości


Zdjęcie

Zaniedbania na forum


133 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotrek_

piotrek_

    Weteran

  • Members
  • 282 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ostróda (warm. - maz.)
  • Zainteresowania:Wędkarstwo i tenis stołowy

Napisano 23 styczeń 2008 - 16:19

Wszystko jest ok? Nadal chyba problem jest z totalnym zaniedbaniem forum ze strony moderatorów.

#2 wolfik

wolfik

    Szajbus

  • Moderator
  • 1160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 03 luty 2008 - 15:17

to moze jakies konkrety poprosimy zamiast hasel ogolnych.

ale naprawde konkrety, co Wam sie nie podoba, co Wam przeszkadza i co jest wedlug Was do zmiany

#3 pytonek19

pytonek19

    Weteran

  • Members
  • 795 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kozienice/Dęblin
  • Zainteresowania:wędkarstwo ,tenis ,gitara;)

Napisano 03 luty 2008 - 15:40

ja bardzo lubie to forum .a zauwazyłem ze coraz czesciej moderatorzy sie włanczaja do dyskusji itd.. ostatnio jedyne na minus to ze wyskakuje jakis bład przy otwrciu ale to szczegoł ,
Lotnik - skrzydlaty władca świata bez granic
Ze śmierci drwi i w twarz się życiu głośno śmieje,
Drogę do nieba skraca, przestrzeń ma za nic,
Smutki mu z czoła pęd zwieje...


#4 Astarot

Astarot

    Weteran

  • Members
  • 758 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Nadarzyn k. Wa-wy

Napisano 04 luty 2008 - 22:15

A tak panie kolego skoro o tym mowa, chyba cookies sie resetuja (byc moze to z winy mojego pc), i czasami musze sie logowac chociaz mam ustawione auto logowanie. Taka mala usterka.
Życie jest zbyt smutne i szare ażeby nie szukac promieni słońca w postaci jaj, ot dla przykładu na tym forum.

#5 GrzegorzF20

GrzegorzF20

    Szajbus

  • Members
  • 2834 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ja jestem?? Często Stawy/Jeziora
  • Zainteresowania:Wędkarstwo, motory, akwarystyka, siatkówka, audio, narty, & piękne kobiety:-)

Napisano 04 luty 2008 - 22:46

CYTAT(Astarot @ pon, 04 lut 2008 - 23:15) Wyświetl post
A tak panie kolego skoro o tym mowa, chyba cookies sie resetuja (byc moze to z winy mojego pc), i czasami musze sie logowac chociaz mam ustawione auto logowanie. Taka mala usterka.


nom dokladnie ja musze sie logowac jak rozlacze neta i polacze jeszcze raz (inne IP) lub jak wylacze stronke splawika i wlacze ponownie bez rozlaczania neta nastepnego dni czyli po godzinie 24:-((( troche to czlowieka wkurza ale kwestia przyzwyczajenia -i tak sie dzieje od 2-3miesiecy:-((
Burza gdy się zbiera w DOMU - idź na ryby po kryjomu!!!
RAPR

#6 wolfik

wolfik

    Szajbus

  • Moderator
  • 1160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 04 luty 2008 - 22:52

tak sie dzieje od zawsze, kazda zmiana Ipka powoduje koniecznosc ponownego zalogowania sie

#7 GrzegorzF20

GrzegorzF20

    Szajbus

  • Members
  • 2834 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ja jestem?? Często Stawy/Jeziora
  • Zainteresowania:Wędkarstwo, motory, akwarystyka, siatkówka, audio, narty, & piękne kobiety:-)

Napisano 04 luty 2008 - 23:27

CYTAT(wolfik @ pon, 04 lut 2008 - 23:52) Wyświetl post
tak sie dzieje od zawsze, kazda zmiana Ipka powoduje koniecznosc ponownego zalogowania sie


wolfik to dlaczego wczesniej jak sie zalogowalem to nie powtarzalem tego az do formatu C ??? (a wiem co mowie) a neta nie zmienialem i nic z tych rzeczy, a teraz musze to robic ciagle -potrafisz odpowiedziec na to pytanie, bo ja nie bardzo?
Burza gdy się zbiera w DOMU - idź na ryby po kryjomu!!!
RAPR

#8 Tomaszek

Tomaszek

    Weteran

  • Members
  • 756 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Co. Kerry

Napisano 05 luty 2008 - 01:43

Prawdopodobnie polityka przyznawania adresów przez twojego dostawcę została zmieniona. Być może przełączył Cię na nowe urządzenia lub zmienił ich konfigurację jeśli chodzi o zarządzanie dostępną pulą adresów.
Bezduszni! Nie krzywdźcie tego szlachetnego suma. Albowiem w jego piersi bije serce kochanka. A jeśli my zajrzymy do naszych, czyż nie znajdziemy tam serca suma?

#9 Astarot

Astarot

    Weteran

  • Members
  • 758 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Nadarzyn k. Wa-wy

Napisano 05 luty 2008 - 17:57

To w takim razie dlaczego, nie dzieje sie to nagminnie? Dzis np. u mnie w porzadku a wczoraj 2 razy.
Życie jest zbyt smutne i szare ażeby nie szukac promieni słońca w postaci jaj, ot dla przykładu na tym forum.

#10 piotrek_pisz

piotrek_pisz

    Szajbus

  • Members
  • 1607 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pisz (MaZuRy)
  • Zainteresowania:Wędkarstwo, kulturystyka,narciarstwo,myslistwo. :D

Napisano 05 luty 2008 - 18:16

Czasem to mi wyskauje tak że kilka dobrych godzin nie moge wejść przedwczoraj chyba tak miałem a w niektore dni wcal;e nie wyskakuje icon_smile.gif
PRECZ!!! Z!!!! KŁUSOWNICTWEM!!!! Brać wędki i tylko Sportowo!!!!!!!!!!

Wędkarstwo to nie hobby,to nie pasja...to sposób na życie...

#11 wolfik

wolfik

    Szajbus

  • Moderator
  • 1160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 05 luty 2008 - 21:57

kazdy restart neostrady to nowe IP
kazdy restart prawie kazdej sieci osiedlowej to nowe IP

swoje biezace IP mozna sprawdzic np. tutaj
http://www.whatismyip.com/

#12 Tomaszek

Tomaszek

    Weteran

  • Members
  • 756 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Co. Kerry

Napisano 05 luty 2008 - 22:21

CYTAT
kazdy restart prawie kazdej sieci osiedlowej to nowe IP
Hoola nie rozpędzał bym się tak bardzo, a przyajmniej zdefiniował co masz na myśli pisząc restart. Gdy mieszkałem na Tarchominie miałem tam osiedlówkę z dynamicznym IP ale jakoś tak się składało że zawsze miałem to samo. Nawet po zmianie abonamentu na wyższy nadal urządzenia sieciowe przyznały mi dokładnie ten sam IP. Choć oczywiście "w każdej chwili" przy ponownym połączeniu mogłem mieć inny. Wszystko zależy od konfiguracji i obserwacje F20 mogą być prawdziwe - bo co admin sieci zmienił i kiedy - przeciętnemu użytkownikowi nie wiadomo.
Bezduszni! Nie krzywdźcie tego szlachetnego suma. Albowiem w jego piersi bije serce kochanka. A jeśli my zajrzymy do naszych, czyż nie znajdziemy tam serca suma?

#13 Jachu

Jachu

    Weteran

  • Members
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:blisko Zgorzelca

Napisano 06 luty 2008 - 08:58

Jednak jezeli chodzi o neostradę to prawda - wystarczy odłączyć kabelek od modemu i po chwili znów go podłączyć by się o tym przekonać.


#14 rekmar

rekmar

    Kierownik lodowiska

  • Members
  • 1321 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 06 luty 2008 - 09:16

W kontekście ostatniej kłótni na forum to problem z dynamicznym adresem IP jest rzeczywiście kolosalnym problemem...

Nie mamy na to wpływu.

Może w końcu "niezadowoleni" napiszą jakąś konstruktywną krytykę?
Na razie widzę że forum jest idealne...

#15 GrzegorzF20

GrzegorzF20

    Szajbus

  • Members
  • 2834 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ja jestem?? Często Stawy/Jeziora
  • Zainteresowania:Wędkarstwo, motory, akwarystyka, siatkówka, audio, narty, & piękne kobiety:-)

Napisano 06 luty 2008 - 11:38

CYTAT(rekmar @ śro, 06 lut 2008 - 10:16) Wyświetl post
W kontekście ostatniej kłótni na forum to problem z dynamicznym adresem IP jest rzeczywiście kolosalnym problemem...

Nie mamy na to wpływu.

Może w końcu "niezadowoleni" napiszą jakąś konstruktywną krytykę?
Na razie widzę że forum jest idealne...


a nie mam neostrady, mam bezprzewodowego iplusa i on wybiera kilka tych samych IP nie ma tak jak w neo ja mam 3-4IP i on sobie je zmienia

i to nie tylko od tego zalezy, bo pisalem, ze nie musze neta rozlaczac o polaczac na nowo np. wchodze na forum o 23 siedze na nim 10min stronke forum wylaczam i sobie wchodze na inne strony i tak ogladam ogladam nagle ktos np pisze mi po 1w nocy zebym wszedl na forum to ja wchodze ale juz logowac sie na nowo musze i tak jest zawsze wystarczy ze zmieni sie dzien i nalezy sie logowac
dodatkowo po rozlaczeniu i polaczenia neta a jestem tu juz dosc dlugo i sobie nie zmyslam ze jeszcze niedawno tak nie bylo na innych forach tez nie mialem problemow ale to tak na marginesie ale jak pisalem przyzwyczailem i nie jest rekmar problemem to ale widzialem ze ktos napisal o tym to potwierdzilem ten fakt bo wczesniej tego na pewno nie bylo no i tyle a ty tu prawisz takie bardzo "konstruktywne"... dla jednego bedzie to problem dla drugie nie i tyle (jakbys mial bezprzewodowego= niekiedy bardzo wolnego neta i pojechal z lapkiem na rybki itp to bys zobaczyl ze cos takiego moze byc problemem) a ten temat ktos po to zalozyl aby wyjasniac sobie pewne kwestie
Burza gdy się zbiera w DOMU - idź na ryby po kryjomu!!!
RAPR

#16 darek1069

darek1069

    Weteran

  • Members
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kraków

Napisano 06 luty 2008 - 11:44

Witam. Pragnę zwrócić uwagę moderatorów na dział forum ogólne temat: złowione dzisiaj . Mam wrażenie że część postów nie powinna znaleźć się tam przez co brak przejrzystości. Pozdrawiam.

#17 Uklejowy_magik

Uklejowy_magik

    Bulterier Spławika

  • Moderator
  • 1238 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Słupca

Napisano 06 luty 2008 - 18:24

10 pkt. !

#18 wolfik

wolfik

    Szajbus

  • Moderator
  • 1160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 08 luty 2008 - 21:49

grzegorzf20:
1. podalem link do sprawdzania IP - sprobuj sprawdzac swoje IP co jakis czas (np. przed wejsciem na forum) i bedziemy mieli jasnosc.
2. tak to dziala "od zawsze" czyli od zmiany skryptu na IPB
3. kontruktywna krytyka - zdaje sie, ze temat mial dotyczyc pracy moderatorow, zaniedban na forum itd.




#19 GrzegorzF20

GrzegorzF20

    Szajbus

  • Members
  • 2834 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:ja jestem?? Często Stawy/Jeziora
  • Zainteresowania:Wędkarstwo, motory, akwarystyka, siatkówka, audio, narty, & piękne kobiety:-)

Napisano 09 luty 2008 - 13:52

CYTAT(wolfik @ pią, 08 lut 2008 - 22:49) Wyświetl post
grzegorzf20:
1. podalem link do sprawdzania IP - sprobuj sprawdzac swoje IP co jakis czas (np. przed wejsciem na forum) i bedziemy mieli jasnosc.
2. tak to dziala "od zawsze" czyli od zmiany skryptu na IPB
3. kontruktywna krytyka - zdaje sie, ze temat mial dotyczyc pracy moderatorow, zaniedban na forum itd.


kurcze wolfik moge to sprawdzic bez programow/stron itp wiem ze wybiera kilka ip ale czesto po polaczeniu jest ten sam co przy poprzednim polaczeniu

ale pisalem ze potrzeba logowania jest tez w innych sytuacjach

np na innych forach nie mam tego "problemu" a wchodze na wiele for i tylko tutaj jest tak ze trzeba sie logowac i jak pisalem wczesniej jest tak dopiero od niedawna i nie tylko ja tak mam, pozdr
Burza gdy się zbiera w DOMU - idź na ryby po kryjomu!!!
RAPR

#20 wolfik

wolfik

    Szajbus

  • Moderator
  • 1160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano 09 luty 2008 - 15:43

no nie dogadamy sie ....

A JA TAK NIE MAM

wiec musze wiedziec co mam u siebie "zepsuc" zeby tak miec, a zeby wiedziec to musze miec inne informacje niz: na innych forach tak nie ma lub inni tez tak maja

np:
1. przegladarka
2. jaki dostep do netu
3. konkretna informacje, ze z tego i tego ipka bez jego zmiany forum wymaga logowania



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych