Atraktory
Rozpoczęty przez damian_gdz, kwi 04 2007 09:27
25 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 kwiecień 2007 - 20:59
arachidy - karpie
czosnek - LESZCZ ! FANTASTYCZNY ZAPACH NA TĄ RYBE !
truskawka - karpik i co dziwne płoc (przynajmniej w wodach w moich okolicach)
konopie - płoc
czekolada - leszcz
miód - karp, karaś, lin
czosnek - LESZCZ ! FANTASTYCZNY ZAPACH NA TĄ RYBE !
truskawka - karpik i co dziwne płoc (przynajmniej w wodach w moich okolicach)
konopie - płoc
czekolada - leszcz
miód - karp, karaś, lin
Napisano 04 kwiecień 2007 - 21:25
tutti-frutti – karp, lin, karaś
kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;
nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;
kminek – płoć, krąp;
anyż – płoć, karaś, krąp;
kolendra – płoć, leszcz;
koper włoski – krąp, płoć.
Oczywiście nie jest powiedziane że np. w zanętę typowo płociową nie wejdzie inna ryba.
kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;
nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;
kminek – płoć, krąp;
anyż – płoć, karaś, krąp;
kolendra – płoć, leszcz;
koper włoski – krąp, płoć.
Oczywiście nie jest powiedziane że np. w zanętę typowo płociową nie wejdzie inna ryba.
Użytkownik wojtek195_2005 edytował ten post 04 kwiecień 2007 - 21:29
Napisano 05 kwiecień 2007 - 15:56
Zapachy teoretycznie można łączyć, ale nie jakiś o korzennym zapachu z owocowym.
Można!!!. np;banan+korzenny,banan+krab,kiełbasa+curry są dipy o tych zapachach KLIKNIJ jeśli karpiarze je stosują to znaczy że są skuteczne.
Użytkownik ds-fan edytował ten post 05 kwiecień 2007 - 15:57
Napisano 06 kwiecień 2007 - 13:17
ja od tamtego roku używam atraktorów firm stil a konkretnie zapach na lina i karasia . Jeszcze się nie zawiodłem... trochę do zanęty i naprawde skutkuje . Nad jeziorem dodawadłem go do pęczaku i gdzie nęciłem cały tydzień łapałem liny , ale także płocie i leszcze . U nas na gliniance wczoraj gdy trochę zanęciłem płocie weszły w łowisko... polecam
Napisano 08 wrzesień 2008 - 01:18
czy mogę aromix bremes sensasa mieszać z miodem? mieszalem juz gardons z melasą i dawało to niezłe rezultaty teraz szukam czegos na leszcza i lina. poradźcie coś

Nie wiem czy w polaczeniue bremes +miod wejdzie ci lin sadze ze szybciej leszcz ciezko zrobic zapach leszczowo linowy gdyz te 2 gatunki ryb maja inne zerwosika ale jezeli juz bys kombinowal to sproboj zmieszczac aromix bremes z super aromix chocolate a dlaczego chocolate sensas tanches ma podona nute zapachowa.
Napisano 08 wrzesień 2008 - 01:32
a duża jest różnica jak bym używał dipu miodowego a miodu (takiego ze słoika) ??
Raczej tyle ze wszytkim bym pierw polecil dowiedziec sie czym jest sam zapoach , smak i na czym to wszytko polega.
Dip masz duzo bardziej skoncentowany , taki sztucznie uzyskany zapoach miodowy w ma wieksza wydajnosc np : na jedna nakretke dobrego dipu atraktora trzeba by bylo srednio 1/2 szklanki miodu zeby uzyskac podobny efekt zapachowy nie wiem co cie wyjdzie taniej a i nie zapomnij ze miod zmieni ci slodkosc zanty.
Napisano 11 wrzesień 2008 - 15:51
w wakacje wędkowałem na małym jeziorku (pow. 2 ha, sr głębokość 2,5m max. gł. 6m) gdzie występują w większości karasie, liny, leszcze, sporadycznie karp, jest też sporo drobnicy ktorej jednak nie chciałbym łowić. jak narazie rezultaty były przeciętne, bez rewelacji, więc chciałbym coś poprawić. szukam jakiś w miare uniwersalnego atraktora. przyjrzałem sie juz ofercie pobliskich sklepów wędkarskich i to są moje propozycje
MVDE (brasem)
Dragon secret (leszcz, lin-karaś, karmel)
Sensas (bremix, brasem) aromix (bremes, brasem, karmel, miód)
Tandem Baits (karmel)
Gutmix Strong/powermix (leszcz, bremes, lin-karaś, miód)
czekam także na inne propozycje. Od razu zaznaczam, że jak dotąd wogóle nie sprawdziły mi sie zapachy owocowe. Jest też jeszcze melasa ale nie wiem czy jest sens dodawanie jej jako skladnika smakowo zapochowego bo z tego co słyszałem ona tylko dosładza zanęte. myślałem też żyby dodać do zanęty prażonych wiórków kokosowych i miodu(na lina, karasia) oraz przyprawy do piernika + kakao + cynamon i osłodzić to melasą (na leszcza) ale naprawde nie wiem. nie chciałbym przedobrzyć.
MVDE (brasem)
Dragon secret (leszcz, lin-karaś, karmel)
Sensas (bremix, brasem) aromix (bremes, brasem, karmel, miód)
Tandem Baits (karmel)
Gutmix Strong/powermix (leszcz, bremes, lin-karaś, miód)
czekam także na inne propozycje. Od razu zaznaczam, że jak dotąd wogóle nie sprawdziły mi sie zapachy owocowe. Jest też jeszcze melasa ale nie wiem czy jest sens dodawanie jej jako skladnika smakowo zapochowego bo z tego co słyszałem ona tylko dosładza zanęte. myślałem też żyby dodać do zanęty prażonych wiórków kokosowych i miodu(na lina, karasia) oraz przyprawy do piernika + kakao + cynamon i osłodzić to melasą (na leszcza) ale naprawde nie wiem. nie chciałbym przedobrzyć.
Użytkownik erwinnf edytował ten post 15 wrzesień 2008 - 07:30
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych