![]() ![]() |
czw, 05 sie 2010 - 20:06
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: czw, 05 sie 10 Nr użytkownika: 38,560 |
Krętlik do żyłki głównej wiążę tym węzłem: ![]() Czy dobrym rozwiązaniem będzie przywiązywanie przyponu do krętlika węzłem g) ?: ![]() Wydaje mi się, że węzeł nie będzie dobrze zaciśnięty, co o tym myślicie? Czy może jednak odcinać pętlę na końcu przyponu i wiązać tak jak wiążę żyłkę główną ze krętlikiem (węzeł na obrazku pierwszym)? : |
|
|
czw, 05 sie 2010 - 20:25
|
|
![]() Wędkarz Grupa: Members Postów: 92 Dołączył: pon, 17 sie 09 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 29,570 |
węzeł g jest najlepszym sposobem łączenia przyponu do krętlika według mnie
Ten post edytował wadziu czw, 05 sie 2010 - 20:26
|
czw, 05 sie 2010 - 21:12
|
|
![]() Weteran Grupa: Members Postów: 417 Dołączył: czw, 24 lip 08 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 9,777 |
Ja dokładnie węzłem: G wiążę przypon do krętlika od lat i według mnie jest to najlepszy sposób bo nie zabiera dużo czasu i jest bardzo wytrzymały przede wszystkim
-------------------- ![]() ![]() "Treningi i jeszcze raz treningi przepis na sukces na zawodach" "Sprzęt wędkarza nie czyni, lecz jego umiejętności" Tyczka nie oddam nigdy |
czw, 05 sie 2010 - 22:39
|
|
![]() Wędkarz Grupa: Members Postów: 92 Dołączył: pon, 17 sie 09 Skąd: Gliwice Nr użytkownika: 29,570 |
i łatwo można też przypon zmienić
|
czw, 05 sie 2010 - 22:54
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 150 Dołączył: pon, 12 paź 09 Skąd: Tychy/Paprocany Nr użytkownika: 32,774 |
jak łowisz na spławiczek czy na feedera to spokojnie mozesz tak wiązać za pomocą G do krętlika sam tak robię ale jak się nastawiasz na karpie to raczej nie wszystko wiąże za pomocą węzła grinner i naprawde wiąze się go szybko łatwo i jest bardzo wytrzymały.
-------------------- |
czw, 05 sie 2010 - 23:28
|
|
|
Początkujący Grupa: Members Postów: 2 Dołączył: czw, 05 sie 10 Nr użytkownika: 38,560 |
Dziękuję wszystkim za pomoc
jak łowisz na spławiczek czy na feedera to spokojnie mozesz tak wiązać za pomocą G do krętlika sam tak robię ale jak się nastawiasz na karpie to raczej nie wszystko wiąże za pomocą węzła grinner i naprawde wiąze się go szybko łatwo i jest bardzo wytrzymały. To jak to wygląda z karpiami? Łowię na spławik. Jutro wybieram się połowić coś mniejszego ale żeby brało (bo nudno trochę siedzieć 6h i nic nie złowić Chciałbym dodać, że jestem POCZĄTKUJĄCY, dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem, więc można powiedzieć, że nie posiadam w nim jeszcze żadnego doświadczenia. |
pią, 06 sie 2010 - 01:29
|
|
ja też jestem jeszcze początkującym zacząłem w zeszłym roku a już takie jakby doświadczenie mam ja na spławik łowie bez krętlika a żyłka główna 0.22mm a przypon 0.18mm lub mniejsze ale stosuje przeważnie węzeł G i jak narazie mi się sprawdza
|
pią, 06 sie 2010 - 10:53
|
|
|
Weteran Grupa: Members Postów: 150 Dołączył: pon, 12 paź 09 Skąd: Tychy/Paprocany Nr użytkownika: 32,774 |
Dziękuję wszystkim za pomoc To jak to wygląda z karpiami? Łowię na spławik. Jutro wybieram się połowić coś mniejszego ale żeby brało (bo nudno trochę siedzieć 6h i nic nie złowić Chciałbym dodać, że jestem POCZĄTKUJĄCY, dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem, więc można powiedzieć, że nie posiadam w nim jeszcze żadnego doświadczenia. Ja nie mówię tutaj o łowieniu karpi na spławik tylko o łownieniu z gruntu często z wywózki a jak jesteś początkujący to narazie zostań lepiej przy spławiku i zwykłym feederku z koszyczkami sprężynami itp -------------------- |
sob, 07 sie 2010 - 12:20
|
|
|
Szajbus Grupa: Members Postów: 1,510 Dołączył: wto, 07 lut 06 Nr użytkownika: 865 |
Węzeł "'G " jest najlepszym rozwiązaniem i umożlwia szybką jego wymianę.
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 20 maj 2013 - 12:21 |